Nog nooit eerder werd er door vrouwen zoveel aandacht besteed aan de wenkbrauwen als in de afgelopen jaren. Waar vroeger hooguit wat verdwaalde wenkbrauwharen werden geëpileerd, is het tegenwoordig bijna onacceptabel om genoegen te nemen met wat moeder natuur je geschonken heeft. Er worden tegenwoordig heel wat ‘eisen’ gesteld aan de vorm, kleur, lengte en stijl van wenkbrauwen, met als gevolg een grote verscheidenheid aan cosmetica speciaal voor die functionele bosjes haren boven je ogen. Bijkomend gevolg van alle aandacht voor wenkbrauwen zijn daarnaast de hilarische en tenenkrommende creaties die je geregeld op internet tegenkomt. Want man o man, wat maken sommige mensen er een potje van.

Afijn, we dwalen af. Terugkomend op de vele wenkbrauwtrends horen hier natuurlijk ook allerlei verschillende producten bij. Neem maar eens een kijkje in het assortiment make-up producten van NA-KD en je zult al snel de eyebrow-gel tegenkomen. Deze gepigmenteerde gel dien je aan te brengen op je wenkbrauwen zodat deze een andere tint krijgen. Tevens kun je de wenkbrauwen er mee vormgeven op de door jou gewenste manier. Met name de dames die niet gezegend zijn met volle wenkbrauwen zullen hier tevreden over zijn. Want waar onze wenkbrauwen in de jaren ’90 zo dun mogelijk moesten zijn, is vol en weelderig weer in de mode geraakt.

Een wat kostbaarder en meer permanente oplossing voor het verkrijgen van vollere wenkbrauwen is een techniek met de naam microblading. Deze behandeling kun je echter niet zelf uitvoeren, maar moet professioneel aangepakt worden. Microblading is een semi-permanente make-uptechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van pigment en super scherpe mini mesjes, en daar komt dan ook de naam vandaan. Met deze mesjes wordt heel secuur een klein sneetje in de huid gemaakt en wordt het pigment erin aangebracht. De sneetjes hebben de vorm van een klein haartje en zorgen voor een heel natuurlijk effect, in tegenstelling tot het tatoeëren van een wenkbrauw, wat vaak wat hard en onnatuurlijke kan ogen.

Het grootste voordeel van microblading is dat het resultaat zo’n 1,5 tot 2 jaar zichtbaar blijft. Langzamerhand zal het pigment vervagen en is er de optie om de behandeling te herhalen. En mocht de wenkbrauwtrend inmiddels weer zijn veranderd naar flinterdunne lijntjes, dan kan je hier desgewenst toch weer aan meedoen. Wanneer je jouw wenkbrauwen hebt laten tatoeëren is dit helaas niet het geval, gezien tatoeages permanent zijn. De enige optie die je dan hebt is om de inkt weg te laten laseren. Dit is overigens niet aan te raden, aangezien er vaak littekenweefsel zichtbaar blijft.

Er bestaat trouwens ook nog zoiets als wenkbrauwextensions. Ja echt waar, ze verzinnen elke keer weer wat nieuws. Wenkbrauwextensions zijn in feite kleine vezeltjes die door middel van een transparante lijm op de gewenste plek worden gelijmd. Zo creëer je een voller effect en kan de vorm van de wenkbrauw worden aangepast. Afhankelijk van de manier waarop je jouw gezicht verzorgt en je huidtype, blijven wenkbrauwextensions ongeveer 2 weken op zijn plek. Dit is niet zo lang en niet echt in verhouding met de kosten, welke al snel richting de €70,- lopen. Beter geef je iets meer uit voor een wat meer permanente oplossing.

galore