Wist je dat de huid met een totale oppervlakte van ruim 2 vierkante meter ons grootste orgaan is? Helaas weten de meeste mensen niet dat er een belangrijke link is tussen wat je eet en drinkt en de kwaliteit van je huid.Dat is jJammer, want een gezonde en verzorgde huid is je eerste visitekaartje naar de buitenwereld toe. Wil ook jij graag weten hoe je jouw huid kan laten stralen? Lees dan zeker de volgende eenvoudig toe te passenDrink voldoende water tips. Voor je het weet ligt de hele wereld aan je voeten!

Allereerst, drink voldoende water en thee. Beperk daarnaast de hoeveelheid suiker die je consumeert. Neem een lauwe in plaats van een warme douche om zo je huid minder te irriteren. Een goede nachtrust is essentieel voor een stralende huid. Daarom slaap je het beste in een volledig verduisterde kamer. Heb je last van een droge huid? Plaats dan eventueel een luchtbevochtiger in je slaapkamer. Daarnaast is het belangrijk om genoeg te bewegen. Koop comfortabele schoenen voor dagelijks gebruik en maak er een gewoonte van om elke dag minimum 30 minuten te wandelen. Beweging bevordert de bloedcirculatie in het lichaam, met een stralende en gezonde huid als gevolg.

 

Verder blijf je met je handen het beste ver weg van je gezicht. Je ziet het niet altijd, maar je handen zijn een broeihaard van microben. Dit komt doordat we verschillende keren per dag besmette oppervlakken aanraken zoals trapleuningen, deurklinken en toetsenborden. Als je vervolgens met je handen je gezicht aanraakt, breng je de bacteriën over. Gevolg: een onzuivere en geïrriteerde huid.

Het belang van goede gezichtscrèmes

Het is cruciaal om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit kan je doen met een goede gezichtscrème, zowel overdag als ‘s nachts. Niet iedereen heeft echter hetzelfde huidtype. Een eerste belangrijke stap is dan ook bepalen wat voor type huid je hebt; droog, vet, of een combinatie van beiden. Hiervoor kan je het best de hulp van een deskundige inroepen, aangezien deze diagnose de basis zal zijn voor de verdere verzorging van je huid.

Welk huidtype heb jij?

Zodra je jouw huidtype kent, kan je op zoek naar een geschikte dag- en nachtcrème. Lees hierbij telkens goed het etiket, zodat je zeker weet dat je geen schadelijke ingrediënten op je huid gaat smeren. Wat wel in je crème mag zitten zijn peptides, vitamines (A, B3, C en E) en glycerine!

Zoals je ziet, is een stralende huid voor iedereen een haalbaar doel. Voldoende water en aan jouw huidtype aangepaste huidverzorgingsproducten met de juiste ingrediënten zijn een goed begin, maar daarnaast is het voor een gezonde huid even belangrijk om je van binnenuit te verzorgen. Je manier van leven en wat je eet en drinkt is van groot belang. Voeg daar nog voldoende slaap en beweging aan toe, en je bent helemaal op de goede weg. Pas bovenstaande tips consequent toe, en het zal niet lang duren vooraleer je de eerste complimentjes in ontvangst mag nemen!

galore