Natuurlijke schoonheid is voor veel mensen iets wat je alleen bezit wanneer je jong en jeugdig bent. Toch is dat niet helemaal waar. Natuurlijk heb je als je jong bent vaak een gladdere en strakkere huid, maar natuurlijke schoonheid is veel meer dan dat. Iedereen heeft namelijk een natuurlijke schoonheid. Het is datgene wat in je zit en wat je laat stralen en dat is veel breder dan alleen je uiterlijke kenmerken.

Wat is mooi en voor wie?

Vergelijk het maar eens met een woonkamer. Stel je hebt de kamer helemaal naar je zin ingericht en een sfeer gecreëerd waar jij helemaal blij van wordt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je allemaal natuurlijke tinten hebt gebruikt en dat er op de vloer van die mooie sisal vloerkleden liggen in een bijpassende tint. Je hebt alle skills op het gebied van styling gebruikt en het is een prachtig geheel geworden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen er net zo blij van wordt als jij. Mensen zullen bepaalde factoren niet kunnen ontkennen, bijvoorbeeld dat die sisal kleden hele fraaie en sterke kleden zijn en dat de kleuren goed op elkaar aansluiten, maar jouw inrichtings-keuze is natuurlijk niet voor iedereen de ultieme droomkamer.

Smaken verschillen

Hetzelfde is eigenlijk met schoonheid. Iemand kan jou nog zo mooi vinden, een ander heeft misschien een heel andere smaak. De natuurlijke schoonheid raakt doorgaans wel iedereen, omdat dit verder gaat dan alleen uiterlijkheden. Het kan de combinatie zijn van een warme lach met fraaie tanden, je twinkelende ogen met lange wimpers of misschien wel de frisse gloed op je huid.

Een huid met een natuurlijke uitstraling

Natuurlijke schoonheid wordt onder andere voor een groot deel bepaald door de staat van bijvoorbeeld je huid en minder door schoonheidsidealen. Daarom is het altijd belangrijk om je huid goed te verzorgen en het liefst met natuurlijke producten. In ieder geval producten met zo weinig mogelijk schadelijke inhoudsstoffen. En dat is soms nog knap lastig. Overal wordt reclame gemaakt voor verzorgingsproducten en de ene slogan is nog veelbelovender dan de andere. Daarbij zijn niet alle natuurlijke producten allemaal even effectief. Toch kun je beter wat langer zoeken naar een natuurlijk product wat wel effectief is dan dat je overstag gaat en toch voor zo’n chemisch product kiest. Tegenwoordig heb je bovendien een ruime keuze uit organische producten. Daarin mogen beslist geen pesticiden of chemische bestanddelen in verwerkt zijn.

Waardeer wie je bent

Maar wat je verder ook kiest, vergeet nooit dat echte schoonheid vanbinnen zit. Door van jezelf te houden en jezelf te waarderen straal je een natuurlijke schoonheid uit. Deze uitstraling kun je nergens in een potje kopen, je kunt het jezelf slechts aanleren. Schoonheidsidealen worden door andere bepaald en jij legt ze jezelf op. Stop daarmee en waardeer wat je hebt en wie je bent. Als jij dat zo voelt, dan zal je dit ook zeker uitstralen en dat is nou precies wat men bedoeld met natuurlijke schoonheid. Ook je karakter speelt een rol in hoe je bij mensen overkomt. Een prettig mens zullen ze automatisch mooier vinden dan een schitterend fotomodel die zeer onprettig in de omgang is.

galore