De jaderoller lijkt een nieuw product tussen alle make-upartikelen, maar toch worden jaderollers al eeuwenlang gebruikt. In China gebruikten keizerinnen deze massagerollers al in de zesde eeuw na Christus om huidveroudering te voorkomen. Zij kozen speciaal voor jade omdat zij een reinigende en beschermende werking aan deze steen toeschreven. Ook geloofden zij erin dat jade negatieve energie wegneemt en geluk aantrekt.

Of je gelooft in de helende werking van jade of niet, voor de huid van je gezicht is een massage altijd een goed idee. De wanden van je huis fris je op met mooie posters van heldere afbeeldingen; jaderollers gebruik je omdat je er zelf ook op je best uit wilt zien. Door de spieren van je gezicht te masseren kun je rimpels voorkomen en krijg je een gezonde en frisse uitstraling. Een massage bevordert je bloeddoorstroming en maakt je huid elastischer. Een stralende huid is het gevolg, waarbij vlekken en wallen kunnen verminderen.

Hoe gebruik je een jaderoller?

Voor het beste resultaat gebruik je een jaderoller twee keer per dag: ’s ochtends en ’s avonds. Volg daarbij deze stappen:

  • Maak je huid eerst schoon en zorg ervoor dat ook je roller schoon is.
  • Breng eventueel wat van je favoriete massageolie aan.
  • Aanbevolen wordt een vast patroon aan te houden: begin met het stimuleren van je lymfesysteem door met de grote roller over je hals te bewegen. Masseer dan achtereenvolgens de buitenkant van je gezicht, je wangen en je kin.
  • Draai je roller om en gebruik de kleine kant voor de huid rond je ogen en je voorhoofd.
  • Reinig als je klaar bent je huid en de jaderoller met een reinigingsdoekje en verzorg je huid zoals je gewend bent met dag- of nachtcrème. Door de massage zal deze beter opgenomen worden en dus optimaal werken.

Tip: Leg je jaderoller ’s avonds voor je gaat slapen in de koelkast. De volgende ochtend is deze lekker koud als je aan je gezichtsmassage begint. Vooral de huid rond je ogen kan ’s ochtends opgezwollen zijn. Door zo’n koele steen van jade te gebruiken zullen die zwellingen in een mum van tijd verdwijnen. Je huid wordt zo snel wakker en jijzelf ook!

galore