De meeste vrouwen willen mooi voor de dag komen en maken daarom graag gebruik van schoonheidsproducten en make-up. Sommige vrouwen maken zich dagelijks op terwijl anderen zich alleen maar schminken voor speciale (feestelijke) gelegenheden, waar tegenwoordig vaak foto’s gemaakt worden van de aanwezige gasten. Uiteraard wil iedereen fraai op de foto komen en met (een beetje) make-up slaagt dat meestal wel.

Inlijsten

De gemaakte foto’s kunnen bewaard worden als dierbare herinneringen. Soms zitten er echter afdrukken bij die zo bijzonder zijn dat ze een plek aan de wand verdienen. Het is beslist de moeite waard om dit soort foto’s van prachtige kaders te voorzien. Tegenwoordig zijn er talrijke stijlvolle Fotolijsten te verkrijgen zodat bij elk portret wel een passend kader gevonden kan worden. Als deze ingelijste foto’s eenmaal aan de muur van de woonkamer hangen dan houden ze de fijne herinneringen eindeloos levendig.

Het is echter eenvoudiger om een goede keuze te maken uit de verschillende fotolijsten die voorhanden zijn dan uit het gigantische aanbod van schoonheidsproducten dat tegenwoordig te verkrijgen is: er zijn de laatste jaren immers talloze merken op de markt gebracht! Hoe maken we de beste keuze?

Schadelijke stoffen vermijden

Het is belangrijk om voor schoonheidsproducten te kiezen die geen synthetische stoffen bevatten, omdat deze substanties per definitie niet natuurlijk (bereid) zijn. Ook het gebruik van aluminium, dat zich onder meer in deodorant en oogschaduw kan bevinden, moet zoveel mogelijk vermeden worden om gezond te blijven. Bovendien zijn parabenen, die als conserveermiddel vaak toegevoegd worden aan diverse schoonheidsproducten, sterk af te raden.

Misleiding

Er zijn momenteel vele schoonheidsproducten in omloop die ‘op natuurlijke basis’ samengesteld zijn. Dit is echter nogal misleidend, want de basis – om welk percentage gaat het? – kan wel natuurlijke ingrediënten bevatten, maar de rest is naar alle waarschijnlijkheid synthetisch van aard, anders zou het product zichzelf immers presenteren als zijnde 100% natuurlijk! Kortom, om zeker te zijn van goede en gezonde schoonheidsproducten dienen we op zoek te gaan naar cosmetica die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten.

Natuurlijk en milieuvriendelijk

Gelukkig bestaan er tegenwoordig een groot aantal merken die 100% natuurlijke cosmetica aanbieden. Het van oorsprong Zwitserse merk Weleda is wellicht een van de bekendste merken die puur natuurlijke schoonheidsproducten op de markt brengt. Dit merk is ontstaan vanuit een holistische visie: de producten bevatten ingrediënten van biologische teelt en zijn op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Weleda heeft echter geen make-up in haar assortiment.

Avril

Een merk dat zowel natuurlijke schoonheidsproducten als natuurlijke make-up aanbiedt is bijvoorbeeld het Franse merk Avril. Naast haar-, lichaams-, baby- en gezichtverzorgingsproducten heeft dit merk tevens oogschaduw, mascara, eyeliners, lippenstiften, blushers, gezichtscrèmes, en diverse kleuren nagellak in haar assortiment. Omdat deze cosmetica geen schadelijke ingrediënten bevatten kunnen ze zonder probleem dagelijks gebruikt worden.

galore