Kroeshaar is haar dat typerend is voor negroïde mensen. Het is haar dat gevormd wordt door veel en verschillende soorten kleine krulletjes. Deze kleine krulletjes en het feit dat ze verschillende richtingen uitgroeien geven dit haartype unieke eigenschappen. Maar vooral, kroeshaar is lastig en frustrerend en kan dus onder de categorie ‘moeilijk te onderhouden’ geplaatst worden. Toch kun je er vaak veel meer aan doen dan je zelf denkt. Enkele tips die je steeds moet in achting houden indien je kroeshaar hebt.

Kam je haar enkel wanneer het nat is. Dit is de tip die je het meest moet onthouden na het lezen van dit artikel. Kam je je haar terwijl het al droog is, dan kun je zorgen voor pijnlijke taferelen en haaruitval. Doe je de kambeurt meteen na het wassen, wanneer je haar nog goed doordrenkt is met water, zul je merken dat dit veel vlotter gaat.

Kroeshaar is van nature veel droger en moet dus extra bevochtigd worden. Zoek daarom een goede moisturizer of olie die je daarbij kan helpen. Ga steeds voor natuurlijke producten, zoals aloe vera om je hierbij te helpen. Vooral de punten zijn vaak het droogst omdat deze moeilijker natuurlijke oliën kunnen opnemen door de krul. Dus hou hier extra rekening mee tijdens je bevochtigingsmomentje. Ook kun je jezelf extra beschermen tegen droge lucht van buitenaf door nepvlechten of hoofddoeken te dragen. Een hoofddoek is ook aan te raden tijdens het slapen, liefst eentje uit satijn, omdat dit ervoor zorgt dat je haar minder uitdroogt en minder schuurt wat resulteert in sneller brekend haar.

Als je deze enkel tips volgt, zul je al heel wat minder last hebben van je tegenwerkend haar.

galore