Het is niet altijd nodig om naar de parfumerie te gaan om een degelijke hydraterende crème te vinden. Ook in de supermarkt kun je verschillende producten vinden. Goedkoper en even effectief. Maar eerst wat algemene uitleg om alles beter te begrijpen.

Dagcrème VS nachtcrème
Tijdens de dag krijgt je huid heel wat te verduren zoals UV-stralen, uitlaatgassen… Daarom bevatten vele dagcrèmes een zonnefilter en de crème is ook vaak op waterbasis gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de crème sneller indringt en het geen vettige textuur nalaat.

Een nachtcrème daarentegen is vaak op oliebasis en dikker van textuur. Indien je deze tijdens de dag smeert, zul je vaak een vettige glans hebben. Daarom dat de meeste mensen wel kiezen voor twee verschillende crèmes, eentje voor de dag en eentje voor de nacht.

Rimpels
Uit studies is gebleken dat niet elk anti-verouderings product ook werkelijk doet wat het beloofd. Slechts enkele hiervan gebruiken de juiste bestanddelen om een werkelijk effect te hebben. Maar als je dagelijks je huid goed hydrateert, kun je de rimpelvorming ook vertragen op een budgetvriendelijke manier.

Zonnebescherming
Niet elke hydraterende crème heeft automatisch een zonnefilter. Dit moet aangegeven staan op de verpakking met SPF. SPF is de afkorting van Sun Protection Factor, een maat voor de doeltreffendheid van zonnebrandcrèmes en -lotions bij het tegenhouden van UV-B-straling, die verantwoordelijk is voor het verbranden van de huid bij blootstelling aan zonlicht. Indien u dus gebruik maakt van een crème met SPF 15 heb je een lichte bescherming voor een tijdje. Echter wordt een crème dun aangebracht, dus dit volstaat niet wanneer je op een zonnige dag naar het strand gaat. Teveel zon kan huidkanker veroorzaken.

Dermatologisch getest beter
Dermatologisch getest heeft geen wetenschappelijke basis. Sommige bevatten nog steeds allergene stoffen. Indien je last hebt van een allergie moet je steeds de ingrediënten op de verpakking controleren. Hetzelfde geldt voor hypoallergeen. Bij de studiegroep had het de juiste resultaten, maar jij kan steeds aan iets anders allergisch zijn.

Waar kopen?
Iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeur van product, maar dat hoeft je niet tegen te houden om ook eens iets anders te proberen. Uit onderzoek (www.test-aankoop.be) is gebleken dan de hydraterende dagcrème van Kruidvat (€2,48) als beste uit de test kwam.

Dus laat je niet afschrikken door het feit dat supermarktcrèmes minder gecontroleerd zouden zijn. Natuurlijk heeft iedereen een ander huid, maar wie niet waagt niet wint.

galore