Je haar kleuren, stijlen, drogen… Je vraagt er veel van en het is moeilijk om deze altijd in perfecte vorm te houden. Af en toe een haarmasker kan je haar terug voeden en doen glanzen als voorheen. Natuurlijk kun je de supermarkt of parfumerie binnen stappen en daar een masker kopen om het intens te voeden, maar waarom niet zelf maken? Hier zijn twee recepten die je moet proberen als je terug die weelderige haardos terug wil doen stralen.

Avocado masker

Het is niet enkel heerlijk in guacamole, het heeft ook voedende eigenschappen voor je haar indien deze droog en dof is. Heb je een vochtarme hoofdhuid en nooit last van vettig haar, dan is dit uitermate geschikt voor jou.

Doe een kleine, rijpe avocado in een kom en voeg daarbij een half kopje melk en een eetlepel olijfolie. Mix alles goed door elkaar totdat je een smeuïg geheel bekomt. Breng het mengsel luxueus aan op je hoofdhuid en laat een kwartier intrekken. Spoel met lauw water en geniet van je zachte haren.

Havermout masker

Ideaal voor de mensen die last hebben van een jeukende hoofdhuid en/of roos. Het wordt zelfs vaak gebruikt door grote bedrijven in hun producten. Maar maak deze gerust zelf thuis voor een fractie van de prijs. Mix één eetlepel havermout, met één eetlepel verse melk en één eetlepel olijfolie. Breng aan op je haar en laat het erop voor een twintigtal minuutjes. Was daarna je haar zoals gebruikelijk met je normale producten.

Er bestaan nog veel meer mogelijkheden om je haren te voeden, en probeer gerust verschillende producten die je in huis hebt uit. Neem zelfs gewoon een ei en smeer deze erover uit. Eieren zijn zeer hydraterend voor haar. Dus zoek zelf naar alternatieven voor die veel te dure producten.

galore