Het kan soms moeilijk zijn om een beslissing te maken welk beautyproduct het beste bij je past. Er is zoveel beschikbaar, en de producten zijn zo duur, dat het soms voelt alsof er heel veel op het spel staat. Er is vaak weinig gelegenheid om een product te testen voor aankoop, tenzij je het je kunt veroorloven om te winkelen in een meer chique boetiek. De laatste tijd zien we steeds meer verschillende iteraties van een nieuw concept: de abonnementenservice voor beauty producten.

Zo is er bijvoorbeeld het Amerikaanse bedrijf Ipsy. Ipsy bezorgt je elke maanden een klein tasje, de ‘Glambag’ genoemd, met daarin een handvol nieuwe producten om te proberen. En de selectie voor de producten is niet zomaar willekeurig – als gebruiker vul je eerst een behoorlijk uitgebreide survey in. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar hoeveel make-up je normaliter gebruikt, hoe nieuwsgierig je bent naar makeup, en voor wat voor producten en ook kleuren je normaal gesproken kiest. Op basis van jouw voorkeur kiest Ipsy dan een aantal producten uit om een keer te proberen. Producten die jij nog nooit eerder geprobeerd hebt! En voor slechts een kleine fractie van de kost.

Sommige dagen hebben we net wat extra’s nodig. Het treft ons vaak op donderdag – de week is bijna over, maar nog net niet – en je voelt je dan soms net een of andere slechte, refurbished imac computer, met de stekker uit het stopcontact. Op zo’n dag is het leuk om te experimenteren met verschillende producten, die je normaal gesproken misschien niet in een groot formaat zou aanschaffen. Een extra luxe oogcrème, of een mooie highlighter – die zijn toch gemaakt voor donderdagen, of niet?

De Ipsy ‘Glambag’ is een populaire optie voor een leuk, betaalbaar en klein tasje. Maar als je best een beetje budget aan de kant hebt gezet voor jouw beauty producten elke maand, dan is Birch Box misschien wel een goede optie. Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden, bekijk dit artikel van Forbes Magazine. De Birch Box is net wat groter, met dit abonnement krijg je de producten in hun volle maat. Bovendien heeft Birch Box vaak een aantrekkelijke deal voor je wanneer je je inschrijft – een mooie lippenstift, of een duurzame watervaste mascara.

Het is altijd een uitdaging om de beste beautyproducten door jouw badkamer heen te roteren. Laat het je net wat makkelijker afgaan met een van de nieuwe, populaire beauty abonnementen! Het is zo veel makkelijker om een nieuw product of zelfs een nieuwe look uit te proberen, en het kost je ondertussen maar een fractie van de volle prijs. Sla je de plank flink mis met die wilde kleur oogschaduw? Of is dat precies waar je al die jaren naar gezocht hebt? Wie weet!

galore