Make-up of decoratieve cosmetica trends zijn extreem veranderd over de jaren heen. Vrouwen droegen in de jaren ‘20 heel hevige make-up, in de jaren ’60 waren vooral de ogen belangrijk en in de jaren ’90 was de grunge de look.

Hier is de evolutie over de jaren heen:

1910: Icoon – Irene Castle
Het begin van de beauty-industrie zoals wij deze de dag van vandaag kennen. Make-up werd meer geaccepteerd en enkele van de meest bekende merken kwamen op het toneel: Maybelline, L’Oreal en Max Factor.

1920: Icoon – Clara Bow
Vrouwen kregen meer een rol buitenshuis en de regels veranderden immens. Hun make-up was een manier om dit te vieren alsook het einde van de wereldoorlog. Veel oogschaduw, blush en lipstick waren hiervan het resultaat.

1930: Icoon – Joan Crawford
Een meer gesofisticeerde look werd gebruik in de jaren ’30 als afloop na de Grote Depressie.

1940: Icoon – Grace Kelly
Door de grote tekorten aan materialen en producten tijden de Tweede Wereldoorlog was alles gelimiteerd. De neutrale en natuurlijke look kwam naar voor.

1950: Icoon – Marilyn Monroe
De introductie van de film in kleur en de stijlvolle actrices die erin meespeelden zorgden ervoor dat vrouwen zich verplicht voelden om er op elk moment foutloos uit te zien.

1960: Icoon – Twiggy
Terug naar het meer simpele o.a. door de opkomende vrouwenbewegingen. Indien ze toch kozen om zich wat extra op te maken, ging alle aandacht uit naar de ogen.

1970: Icoon – Jerry Hall
De muziekindustrie krijgt een echt boost en de jaren ’70 staat garant voor grote haardossen, glitter en disco. De gezondheid van de huid werd ook belangrijker en daardoor nam ook het gebruik in foundations toe.

1980: Icoon – Blondie
Een economische groei en ook vrouwen kregen daarin een belangrijkere rol. Alles moest groter en met levendige kleuren.

1990: Icoon – Kate Moss
De jaren van het supermodel met vele verschillende subculturen die elk hun individuele look hadden, zoals grunge en goth.

2000: Icoon – Britney Spears
Glitter, glos en veel bruinen zonder zon waren hier de eigenschappen van de vele tiener popsterren in de jaren 2000

2010: Icoon – Cara Delevigne
De beauty bloggers maken hun opmars en zo kan iedereen elke look creëren. Vollere wenkbrauwen en gezichtscontouren benadrukken zijn hier toppers.

Wie weet wat de toekomst brengt…

galore