Nagels lakken is niet altijd even makkelijk en hoe zorg je ervoor dat ze gezond blijven?

Hier zijn 12 tips om ervoor te zorgen dat je de meest perfecte nagels ooit hebt.

1) Je hebt maar drie strookjes nodig.

Wanneer je je nagels lakt, is het de beste methode om slechts 3 maal over je nagel te gaan. Start aan de basis van je nagel in het midden en ga langzaam omlaag. Daarna doe je hetzelfde éénmaal links en éénmaal rechts et voilà.

2) Gebruik steeds een basislaag.

Het klinkt als veel extra werk en tijd, maar het zorgt ervoor dat je manicure enkele dagen langer blijft en beschermt je nagels van verkleuring. Wanneer je namelijk gebruik maakt van felle of donkere nagellak, heb je de kans dat nadien je nagels een gele of groenachtige tint krijgen.

3) Fijne laagjes drogen sneller

Heb je nood aan meer nagellak? Doe dit dan steeds met dunne laagjes. Drie dunne lagen zullen veel sneller drogen dan één of twee dikke.

4) Buiten de lijntjes gekleurd

Gebruik een oude make-up kwast of neem een wattenstaafje om de randjes proper te maken. Dip deze even in wat nagellak remover en ga zorgvuldig rond de rand van je nagel.

5) Dikke nagellak

Wanneer je gebruik maakt van dikkere nagellak, heb je veel minder laagjes nodig en heb je een properder resultaat.

6) Geen sneldrogende nagellak

Meestal zijn deze gedehydrateerd en deze kunnen dus ook je nagels uitdrogen.

7) Hou je handen onder koud water

Deze methode zorgt ervoor dat je nagels sneller drogen en je weer verder kunt met je andere bezigheden.

8) Voedende olie

Nagelriemolie gebruiken geeft je de look alsof je net van een professionele manicure komt. Niet enkel na het verwijderen van je nagellak, maar ook na het lakken ervan is deze olie extra voedend. Knip ook je nagelriemen. Zo heb je kans op wondjes en “creëer je een mogelijkheid op schimmel of ontstekingen.

9) Bewaar je nagellak correct

De beste plaats hiervoor is een koele, droge en donkere plek. Dus je kan deze perfect in je koelkast plaatsen. De nagellak zal veel langer houdbaar zijn en de substantie en kleur zal zo dezelfde blijven.

10) Schud er niet mee

Rol je flesje verticaal tussen je handen in plaats van er hevig mee te staan schudden. Zo komen er geen bubbels in de lak, dus geen kans op luchtbelletjes bij het lakken.

11) Non-aceton nagellak remover

Wanneer dit mogelijk is, gebruik dan steeds een nagellak remover zonder aceton. Aceton zorgt ervoor dat de nagel veel droger wordt, en dus een grotere kans heeft op scheuren. Zeker wanneer je deze probeert te versterken, moet je de aceton aan de kant laten staan.

12) Top coat

Gebruik steeds een top coat en veeg deze tot aan het topje van je nagel. Minder kans op afbrokkelen en scheurtjes.

Nailed it!

galore