Als je enkel denkt dat bacteriën via je voeding je goed doen, denk opnieuw. Het is niet nodig om elke dag een potje yoghurt te eten, een kom zuurkool of een reep chocolade – al is dit laatste wel interessant-. Je kunt deze ééncellige organismes ook gewoon op je huid smeren voor een stralende look. Bacteriën, zoals lactobacillus en bifidobacterie, hebben een positieve werking op de huid, en dus zullen er in de toekomst meer en meer producten met daarin deze bacteriën op de markt komen.

Enkele jaren geleden hebben wetenschappers ontdekt dat de er een extra laag bestaat bovenop de bovenste fysische barrière van de huid. Deze bestaat uit verschillende micro-organismen, genaamd “microbiome”. Dermatoloog Joshua Zeichner uit New York City legt het als volgt uit: Het is de natuurlijke collectie van bacteriën die leven op de huid en helpen om een gezonde cel functie te creëren. Tot op vandaag worden er nog studies uitgevoerd op dit fenomeen.

De beauty-markt kan natuurlijk niet achter blijven en verscheiden merken hebben reeds producten gemaakt met daarin alleen maar goede bacteriën, ook probiotica genoemd, die dezelfde resultaten geven. Ze kunnen gebruikt worden voor acne, eczeem en roodheid.

galore