Je hebt het vast weleens voorbij zien komen. Shampoo’s, bodylotions en dagcremé’s met eucalyptus als één van de grootste ingrediënten. Eucalyptus is afkomstig van de eucalyptus plant, en voor beauty produten wordt meestal gebruik gemaakt van de geur en de olie die je uit de bladeren van deze plant kunt trekken. In dit artikel lees je de grootste voordelen van eucalyptus olie in huidverzorgingsproducten. Eucalyptus wordt overigens niet alleen gebruikt voor beauty producten. Ook in onze voeding vind je de frisse Eucalyptus smaak vaak terug. Denk bijvoorbeeld aan de Ace Superwhite Snus in eucalyptus smaak.

De lekkere geur

Laten we bij het begin beginnen: eucalyptus heeft een lekkere geur. Veel mensen vergelijken de geur van de eucalyptus plant met de geur van pepermunt: lekker fris en sterk. Wanneer eucalyptus wordt toegevoegd aan beauty producten, zal het product vaak lekker fris ruiken. Hierdoor vind je eucalyptus vaak terug in douchegels en deodorants. De lekkere geur is ook de reden waarom eucalyptus vaak wordt toegevoegd aan bijvoorbeeld kauwgom en Ace Superwhite Snus. De frisse geur helpt voor een frisse adem.

Verzachtende werking op de huid

De olie van de eucalyptusplant heeft een verzachtende werking op de huid. Dit betekent dat je huid zachter zal aanvoelen wanneer je het insmeert met bijvoorbeeld eucalyptus bodylotions of cremé’s. Het is dan wel belangrijk dat de eucalyptus olie met de juiste ingrediënten wordt gecombineerd. Vermijd daarom beauty producten waarin alcohol zit. Alcohol droogt de huid uit, waardoor de eucalyptus olie je huid continue moet blijven herstellen. Wanneer je jouw huid een gezonde voeding mee wilt geven, is het slim om te kiezen voor huidverzorgingsproducten die eucalyptus combineren met andere herstellende ingrediënten zoals argan olie, amandel olie of shea boter.

Opent de porieën

De frisse geur van eucalyptus is niet alleen lekker om te ruiken, maar kan ook genezend werken. De frisse geur kan namelijk de porieën in het gezicht openen, waardoor je huid meer lucht krijgt. Wanneer je huid beter kan ademen, zal het minder vuil vasthouden waardoor je minder last zult krijgen van roodheid, oneffenheden en jeuk. Heb je last van verkoudheid? Hang dan een paar eucalyptus takken aan je douchekop. Door de warme stoom van de douche, zal de eucalyptus geur zich verspreiden waardoor niet alleen je porieën maar ook je luchtwegen zich zullen openen. Een andere manier om je keel zich te laten openen is door het drinken van eucalyptus thee of het toenemen van Ace Superwhite Snus.

Eucalyptus wordt ook veel gebruikt in massageolieën: en dat is niet voor niets. De frisse geur van de plant is namelijk meer dan alleen een geur. Heb je last van spierpijn? Smeer dan een klein beetje massageolie op de pijnlijke plek, en masseer de olie goed in. Let wel op, want massageolieën ruiken vaak nóg sterker dan de huidverzorgingsproducten. Dit komt doordat er meer eucalyptus is toegevoegd aan deze producten. Het verkoelende effect moet immers helemaal tot in de spier doortrekken. Je hebt dus maar een klein beetje massageolie nodig om je spieren te verkoelen en te ontspannen.

Schoonheid

galore